Ereğli Müftüsü Erkan: Ramazan ayı sevaplarla dolu bir aydır

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Müftüsü Mustafa Erkan, Ramazan'ın sevaplarla dolu bereketli bir ay olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 ayın sultanı Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Erkan, yoğun sıcakların bahane gösterilerek oruç tutmak istemeyenlere seslendi. Müftü Erkan, ?Önemli olan zoru başarmaktır.? dedi.

Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayını daha iyi değerlendirebilmek adına açıklamalarda bulunan Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, halkın sıcak hava şartlarına rağmen oruçlarını bırakmamalarını istedi. Geçtiğimiz yılda da havaların sıcak olduğuna dikkat çeken Müftü Mustafa Erkan, çocuklarında mutlaka sahura kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Mustafa Erkan, "Ramazan ayı Peygamber Efendimiz'in ifadesiyle Ümmeti Muhammed'in ayıdır. Bir hadisi şerifinde Efendimiz 'Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan Ümmetimin ayıdır' buyuruyorlar. En bereketli zaman dilimi aylar içerisinde Ramazan ayıdır. Cenab-ı Hak, Ramazan ayında yapılan iyiliklere en az 10 sevap veriyor. Biz 30 gün oruç tutmak ile 300 gün oruç tutmanın sevabına nail oluyoruz. Ramazan ayından sonra eğer Şevval ayında da 6 gün oruç tutacak olursak demek ki bu 36 günlük oruç bütün bir yılı oruç tutmuş gibi eşdeğerde olan bir sevabı bizlere kılıyor. Dolayısıyla bu feyzi, bereketi çok fazla olan Ramazan-ı şerif ayını bizlerin çok iyi değerlendirmesi icap ediyor. " şeklinde konuştu.

Erkan, ilçede bulunan camilerde Ramazan süresince sabah, öğle ve ikindi namazları öncesinde veya sonrasında mukabeleler okunacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber